Ako správne vybrať kvalitné tetovacie štúdio časť 1

11. 06. 2024 | 14:06

Ako správne vybrať kvalitné tetovacie štúdio a tetovača?

Je to ľahké a ťažké zároveň. Pri hľadaní najlepšieho tetovacieho umelca a štúdia je kľúčové dôkladne preskúmať ich portfóliá, recenzie a osobné odporúčania. Vyberte si umelca, ktorý má skúsenosti v štýle, ktorý hľadáte, a uistite sa, že sa v štúdiu cítite pohodlne. Tetovanie je osobná a trvalá záležitosť, preto si dajte záležať na výbere správneho umelca, aby ste si mohli byť istí, že dostanete kvalitnú a profesionálnu prácu.

 

Ako nájsť dobrého tetovača, ktorý sa vám páči?

Výber správneho tetovacieho umelca a štúdia je osobná záležitosť a to, čo je ideálne pre jedného človeka, nemusí byť vhodné pre iného. Nájsť umelca, ktorý si zaslúži päťhviezdičkovú recenziu, si vyžaduje zvážiť niekoľko kľúčových faktorov. Tu sú otázky, ktoré by ste si mali položiť pri hľadaní toho pravého umelca pre vás.

 

Má niekto z vašich známych krásnu kerku s ktorou je veľmi spokojný?

Najjednoduchším a najlepším miestom, kde začať hľadanie, je požiadať priateľa alebo príbuzného s krásnym tetovaním o jeho odporúčanie. Vidieť zahojené dielo umelca naživo je ešte lepšie ako obrázky na internete. V ústnom podaní môžete získať cenné informácie a referencie, pretože ak mal on/ona skvelý zážitok, je veľká šanca, že ho budete mať aj vy. Priatelia a rodina môžu byť najlepším zdrojom na nájdenie dobrého tetovacieho štúdia. Ak poznáte niekoho, kto je potetovaný a má skvelé skúsenosti, je najlepšie začať hľadať tam, kde boli on/ona. Ak poznáte viac ako jednu osobu potetovanú z rovnakého tetovacieho štúdia, je to ešte lepšie. Ak je to vaše prvé tetovanie, spýtať sa priateľa alebo príbuzného na ich skúsenosti vám môže pomôcť lepšie pochopiť, čo môžete očakávať. Vďaka internetu môžete tiež vyhľadať takmer každého a nájsť naňho recenzie. Počúvajte, čo ľudia hovoria! Sú to trvalé kúsky na vašom tele a ľudia nebudú klamať o svojich skúsenostiach.

Nerobte okamžité rozhodnutia. Urobte si prieskum. Opäť platí, že je to trvalé. 

 

Pozreli ste sa na recenzie potenciálnych tetovačov a tetovacích štúdií?

Ak nepoznáte nikoho, kto má tetovanie alebo nepozná tetovacie štúdio, ktoré by vám niekto odporučil, vždy môžete vyhľadať pomoc na internete a sociálnych sieťach. Väčšina tetovacích štúdií tvrdo pracuje na vytvorení svojej reputácie online, takže môžete očakávať, že veľa informácií o štúdiu nájdete cez Instagram, Facebook, alebo Google. Pri rozhodovaní pre tetovača je dôležité preskúmať a skontrolovať ich recenzie a portolio zrealizovaných prác. Tetovači aj štúdiá, ktoré sa propagujú online, dbajú na svoju pozitívnu reputáciu. Hľadajte ich webové stránky a sociálne médiá, ako aj profily štúdií, v ktorých pracujú. Ak existujú nejaké dôvody na obavy, mali by ste to nájsť v komentároch a recenziách klientov. Preskúmajte ich sociálne médiá a pozrite si obrázky a komentáre k ich práci. Nájsť štúdio so skvelými recenziami je často prvým krokom k výberu správneho miesta. Pri prezeraní recenzií si všímajte, či zákazníci spomínajú profesionálny prístup, čistotu štúdia a kvalitu práce. Ak nájdete štúdio s vynikajúcimi recenziami a druhom práce, ktorý hľadáte, možno ste našli to správne miesto! Samozrejme, skôr ako sa rozhodnete, je dobré si štúdio pozrieť na vlastné oči.

 

Pri výbere tetovacieho štúdia je dôležité dbať na všrtky tieto kritériá a venovať dostatočnú pozornosť detailom, aby ste sa vyhli zlému tetovaniu a zaistili si skvelý výsledok, ktorý bude vyzerať úžasne a vydrží dlho.

 

 

Autor: Miška Nickelová