Ako správne vybrať kvalitné tetovacie štúdio časť 2

12. 06. 2024 | 12:06

Ako správne vybrať kvalitné tetovacie štúdio a tetovača?

Je to ľahké a ťažké zároveň. Pri hľadaní najlepšieho tetovacieho umelca a štúdia je kľúčové dôkladne preskúmať ich portfóliá, recenzie a osobné odporúčania. Vyberte si umelca, ktorý má skúsenosti v štýle, ktorý hľadáte, a uistite sa, že sa v štúdiu cítite pohodlne. Tetovanie je osobná a trvalá záležitosť, preto si dajte záležať na výbere správneho umelca, aby ste si mohli byť istí, že dostanete kvalitnú a profesionálnu prácu.

 

Ako nájsť dobrého tetovacieho umelca, ktorý sa vám páči?

Výber správneho tetovacieho umelca a štúdia je osobná záležitosť a to, čo je ideálne pre jedného človeka, nemusí byť vhodné pre iného. Nájsť umelca, ktorý si zaslúži päťhviezdičkovú recenziu, si vyžaduje zvážiť niekoľko kľúčových faktorov. Tu sú otázky, ktoré by ste si mali položiť pri hľadaní toho pravého umelca pre vás.

 

M

Koľko by ste si mali pýtať, keď nájdete tetovacieho umelca?

Pýtajte sa, pýtajte sa a pýtajte sa.. všetky otázky, ktoré vás napadnú a behajú po rozume. Dobré štúdia majú možnosť konzultácií, ich tetovači si nájdu čas na klienta, aby s ním diskutovali a odpovedali na celé spektrum otázok a dobrí tetovači radi odpovedajú na otázky, aby poskytli zákaznikom pocit pohodlia a istoty, že sú v rukách profíkov, ktorí svojmu remeslu a potrebám klientov rozumejú. Či už sa otázky týkaju toho, aké strojčeky používajú, cez aký druh tetovacej farby používajú, až po to, ako dlho sa tomu venujú a čo preferujú.

Keď sa rozhodnete pre potenciálneho umelca (alebo niekoľkých), oslovte ich a pýtajte sa nato, čo vás zaujiíma. Zistíte tak, aká je ich osobnosť a či sa s nimi cítite pohodlne. Ak ste vegán, je to dôležitý aspekt, či používajú vegánske tetovacie farby. Ak hľadáte konkrétny štýl, uistite sa, že umelec má v tomto štýle dostatočné skúsenosti. Pamätajte, že tetovanie je osobnou skúsenosťou. Je dôležité, aby ste sa so svojím umelcom cítili pohodlne a istí, že dokáže splniť vaše očakávania.

 

Vypovedá cena tetovania o kvalitách tetovača?

Originálne dizajny s veľkými detailmi sú istým znakom umelca, ktorý robí tetovanie ako svoje povolanie. A akokoľvek hlúpo to znie, cena umelca určuje veľa. Staré porekadlo o tom, že dostanete to, za čo zaplatíte, je vo všeobecnosti pravdivé. Za kvalitu sa platí. Typická cena priemerného umelca je 50 až 70 eur za hodinu. Tí lepší umelci pýtajú vo všeobecnosti minimálne dvakrát až trikrát toľko.

 

Ako nájsť to správne štúdio na tetovanie?

Pre mnohých je súčasťou výberu štúdia nájdenie miesta, ktoré zodpovedá ich estetike a kde sa cítia čo najpohodlnejšie a nemenej dôležitá je aj atmosféra tetovacieho štúdia. Uistite sa, že sa v štúdiu cítite pohodlne, pretože to môže ovplyvniť celkový zážitok z tetovania. Ak sa necítite pohodlne alebo sa necítite na mieste, pretože váš štýl je úplne odlišný od štýlu štúdia, možno nebudete mať najlepší zážitok z tetovania. Ak sa cítite nepríjemne ešte pred začiatkom tetovania, môže to zvýšiť vašu nervozitu a zhoršiť celý zážitok. Samotný vzhľad a prezentácia tetovacieho štúdia vypovedá o umelcoch z tohto štúdia. V špinavom, nečistom štúdiu nenájdete skvelého tetovacieho umelca. Pamätajte nato, že ide technicky o malý lekársky zákrok, takže utekajte zo slabo osvetleného, stiesneného a špinavého tetovacieho štúdia. Možno dôležitejšie ako kontrola štýlu alebo estetiky štúdia je zabezpečiť čistý, hygienický a dobre udržiavaný interiér štúdia. Každý legitímny tetovací salón potrebuje čisté a sterilné vybavenie, vrátane tetovacieho lôžka, sterilizovaných ihiel, sterilizovaného atramentu, rukavíc a iných nástrojov, aby zabezpečil bezpečné prostredie bez rizika. Pri prezeraní štúdia sa pozrite aj na licencie a certifikáty tetovacích umelcov. Ak viete, že si najímajú iba kvalifikovaných a vyškolených umelcov, pomôže vám to zvýšiť vašu dôveru v dané miesto. Pre svoje ďalšie tetovanie zvážte výber štúdia, ktoré je čisté, bezpečné a poskytuje bezstresový zážitok.

 

 

Pri výbere tetovacieho štúdia je dôležité dbať na všrtky tieto kritériá a venovať dostatočnú pozornosť detailom, aby ste sa vyhli zlému tetovaniu a zaistili si skvelý výsledok, ktorý bude vyzerať úžasne a vydrží dlho.

 

 

Autor: Miška Nickelová