Čistenie fasád komerčných budov: Aby vonkajšia omietka neodrádzala vašich zákazníkov.

09. 08. 2023 | 11:08

Vonkajšia omietka však okrem estetickej stránky plní aj ochrannú funkciu. A tak kvôli poveternostným vplyvom, pár rokom zanedbávania a silnému znečisteniu môže stratiť nielen svoju krásu, ale aj kvalitu a špecifické vlastnosti. Tomu všetkému sa dá predísť celkom jednoducho – riešením je čistenie fasád.

Na čistenie fasád komerčných budov netreba zabúdať

Všetky budovy, aj tie komerčné, čelia výzvam, medzi ktoré patria poveternostné vplyvy, znečistenie z okolia, výfukové plyny z dopravy a ďalšie faktory, ktoré môžu mať negatívny vplyv na vzhľad fasády. Čistenie fasád je teda nevyhnutnosťou, ak chcete zachovať profesionálny vzhľad vášho podniku a zároveň vytvoriť dobrý prvý dojem na zákazníkov, partnerov aj zamestnancov.

3 jednoduché dôvody, prečo je čistenie fasád komerčných budov dôležité

  1. Estetický dojem: Čistá a dobre udržiavaná vonkajšia omietka podvedome zvyšuje príťažlivosť a dôveryhodnosť vašej firmy.
  2. Ochrana: Pravidelné čistenie fasád pomáha chrániť fasádu pred poškodeniami spôsobenými znečistením, poveternostnými vplyvmi a inými faktormi, čím sa predlžuje jej životnosť.
  3. Hodnota nehnuteľnosti: Udržiavaná fasádna omietka zvyšuje hodnotu vašej komerčnej budovy a môže prilákať viac potenciálnych nájomcov alebo kupcov.

Viete, na čo si dať pri čistení fasády pozor?

Pri čistení a obnove fasády komerčnej budovy je mimoriadne dôležité zvoliť vhodné metódy a postupy. Hoci je dnes na trhu mnoho možností a na internete veľa poradní na tému čistenia fasády, nič z toho vám nezaručí kvalitný výsledok. V najhorších prípadoch sa dokonca môže stať, že po svojpomocnom čistení bude fasádna omietka v ešte horšom stave ako pred čistením.

Čo je teda najlepším riešením pre vás aj vašu fasádu? Odpoveďou je čistenie fasád profesionálnou firmou. Verte, že ak si vyberiete správne, výsledok bude viditeľný, postup kvalitný, prístup profesionálny a vaša spokojnosť maximálna.

Autor: Števo Mačák