Čistenie ozónom: Ako správne používať generátor ozónu?

07. 08. 2020 | 12:08

Na kvalitné a hĺbkové čistenie priestorov v Košiciach, Trebišove, Sečovciach či v inej časti Slovenska je dobré využiť profesionálnu firmu zaoberajúcu sa čistením a odstraňovaním zápachu, ktorá ponúka generátory ozónu ako súčasť svojho podnikania. Skúsení odborníci sú riadne vyškolení, takže majú znalosti a zručnosti na čistenie ozónom a vy si môžete byť istý, že váš problém so zápachom vyriešia.

Trápi vás zápach v miestnosti?

Ak na odstraňovanie zápachu chcete použiť ozón, začnite najprv tým, že odstránite zdroj zápachu a čo najskôr miesto dôkladne vyčistite. Siahnite po čistiacich prostriedkoch, miesto povysávajte a utrite prach. Všetky tieto úkony pomôžu zefektívniť odstraňovanie zápachu a môžete zistiť, že po správnom a kvalitnom vyčistení už nie je potrebné ošetrenie ozónom (o3). V prípade, že zápach pretrváva, tak práve ozón zabezpečí jeho odstránenie a vy sa budete v miestnosti cítiť opäť príjemne a pohodlne.

Generátory ozónu sa môžu líšiť značkou či prevedením, pre to je naozaj lepšie prenechať čistenie priestorov profesionálom. Pred samotným čistením sa uistite, že sú okná a dvere v domácnosti zatvorené a nik sa v jednotlivých miestnostiach nenachádza. Mnoho takýchto generátorov beží na časovač, takže sa vypnú po uplynutí predvoleného času. Po vypršaní tejto doby nechajte ozón (o3) úplne rozptýliť pred vstupom do domu alebo do miestnosti. Môže to trvať niekoľko hodín, takže buďte trpezliví a venujte tomu dostatok času, predítete tak prípadným nepríjemnostiam a problémom.

Tu je niekoľko tipov, ako zefektívniť proces čistenia priestorov:

• Používajte ventilátor na nízkej úrovni, aby ste umožnili lepšiu cirkuláciu ozónu.
• Prevádzka klimatizácie môže tiež pomôcť pri sanácii potrubia od plesní.

Ozón (o3) je možné použiť v akomkoľvek priestore. Či už ide o automobily, zdravotnícke zariadenia, gastro prevádzky, domy, byty, fitnesscentrá, wellnesscentrá či kaviarne v Košiciach, Trebišove, Sečovciach, alebo v iných častiach krajiny. Dĺžka čistenia ozónom sa odvíja od veľkosti priestoru a výkonu ozónového generátora.

Autor: Števo Mačák