Dezinfekcia ozónom patrí k čoraz viac vyhľadávaným spôsobom čistenia

25. 08. 2020 | 06:08

Potrebovali by ste kvalitne a do hĺbky vyčistiť váš dom či byt v Košiciach, Trebišove či v Michalovciach? Dezinfekcia ozónom je skvelou voľbou, pretože odstraňuje baktérie, spóry a rôzne pachy z plesní. V nasledujúcom článku sa dozviete niektoré z najväčších výhod ozónu (o3) ako dezinfekčného prostriedku a rovnako sa dočítate aj to, prečo ide o jednu z najlepších a najšetrnejších dezinfekčných metód na trhu.

Ozón (o3) je čistou chemikáliou, pričom jediným odpadovým produktom je kyslík, ktorý sa uvoľňuje do vzduchu. Tvorba ozónu je procesom, pri ktorom sa na premenu kyslíka na ozón používajú elektrické výboje suchého vzduchu alebo ožarovanie suchého vzduchu UV svetlom. Je považovaný za účinný dezinfekčný prostriedok, pretože je vysoko reaktívny. Oxidácia ozónu sa vyskytuje počas búrky s bleskami, keď kyslík reaguje s ultrafialovým slnečným žiarením v atmosfére. Použitím ozónu  sa v podstate napodobňuje a využíva tento prírodný proces. 

Ozónové čistenie

Ozónové čistenie tiež do veľkej miery zabraňuje opätovnému rastu mikroorganizmov za predpokladu, že iné metódy procesu dezinfekcie úspešne znížili častice v prúde odpadovej vody. Ozón sa vyrába na mieste, nemusí sa prepravovať a ani s ním manipulovať, čo zabraňuje komplikáciám, ako sú bezpečnosť a environmentálne problémy spojené s manipuláciou s chemikáliami.

Bezpečná a účinná metóda

Dezinfekcia ozónom znižuje použitie ďalších chemikálií na dezinfekciu. Preto môžeme hovoriť aj o ekologickej, bezodpadovej a takmer stopercentne účinnej metóde. Nebolo vedecky potvrdené, že by sa o akýchkoľvek mikroorganizmoch predpokladalo, že sa stanú imúnnymi voči dezinfekcii ozónom. Ozón (o3) prináša niekoľko výhod, ktoré je dobré pri výbere dezinfekčnej metódy zohľadňovať. Majte na pamäti aj to, že ide o bezpečnú a účinnú metódu, ktorá sa postará o odstránenie rôzneho zápachu či baktérií. Váš domov v Košiciach, Michalovciach či v Trebišove bude opäť čistý a voňavý aj vďaka ozónovému čisteniu.

Autor: Števo Mačák