Liptov ako vaša budúca destinácia

17. 05. 2018 | 11:05

Hľadáte odpočinok a miesto na regeneráciu? Navštívte Liptov s bohatou zásobou termálnych a minerálnych vôd, či malebných prírodných miest. Všetky tieto miesta máte na dosah z obce Lúčky, ktorá leží v údolí riečky Teplianka a je obklopená lesmi v Chočskom podhorí. Uprostred malebnej dediny sa nachádzajú Lúčanské travertíny a Lúčanský vodopád. Nádheru vodopádu si môžete vychutnať po celý rok, keďže jeho tok napájajú horúce pramene z neďalekých kúpeľov.

Ubytovať sa môžete v rovnako nádhernej súkromnej rezidencii Horvát Family Residence, odkiaľ máte všade blízko. Apartmánová rezidencia sa nachádza uprostred čarokrásnej prírody Liptova, v blízkosti vodnej priehrady Liptovská Mara. Privátna rezidencia ponúka tri apartmány s celkovou kapacitou 12 lôžok (3x dvojlôžková posteľ, 3x príležitostné lôžko pre 2 osoby), priestrannú spoločenskú miestnosť, ktorá je spojená s kompletne vybavenou kuchyňou a terasou.

 

Rodinné ubytovanie Liptov | Horvát Family Residence, Lúčky
Rodinné ubytovanie Liptov | Horvát Family Residence, Lúčky

 

Niekoľko kilometrov od rezidencie, v susednej obci Kalameny, sa ukrýva termálny prameň. Zo zeme vyviera voda s teplotou 33 °C a keď chcete, môžete sa v prírodnom bazéne bezplatne okúpať hoci aj v sychravom zimnom počasí. Približne 6 km vzdialený Vodný park Bešeňová ponúka odpočinok v 18 bazénoch s termálnou alebo priezračnou vodou s teplotou až do 40 °C. Termálna voda je bohatá na minerálne látky, čomu sa poteší vaša pleť, pohybové aj dýchacie ústrojenstvo.

O nezabudnuteľnú dovolenku na Liptove sa vám postará aj návšteva vodného zábavného parku Tatralandia. Najväčší vodný park na Slovensku (aj v Čechách a v Poľsku) ponúka zábavu pre rodiny s deťmi. Nájdete tu 21 tobogánov, 6 termálnych bazénov, 3 letné bazény s ohrievanou vodou a taktiež komplex sáun Tatra-Therm-Vital. Aquapark je vďaka bohatému zdroju termálnej minerálnej vody otvorený pre návštevníkov celoročne.

 

AQUA - VITAL PARK - Kúpele Lúčky

 

Presvedčili sme vás? Výborne. Neváhajte a na chvíľu zanechajte povinnosti každodenného života. Doprajte si luxusný pobyt a oddych, ktorý v každom hosťovi zanechá pocit dokonalého oddychu a pohody.

Autor: Števo Mačák