Nové obchodné centrum Citadela v Košiciach

29. 09. 2017 | 13:09

Na stretnutie s priateľmi, športové vyžitie, nákup s rodinou či masáž po náročnom pracovnom dni si v súčasnej ponuke Košíc určite nájdete svoje obľúbené miesta. O dva roky však môžete využiť všetky tieto služby komfortne na jednom mieste.

Na mieste, ktoré je ľahko dostupné peši, MHD či autom, s bezplatným parkoviskom. Takým miestom sa čoskoro stane obchodný dom Citadela na Námestí osloboditeľov len pár krokov od historických pamiatok. Nejedná sa o stavbu na zelenej lúke, ale o rekonštrukciu stávajúcej budovy oproti Auparku. Majiteľ, firma Realman Bratislava, sa podujala na rozšírenie a kompletnú rekonštrukciu niekdajšieho centra Horizont a záchranu chátrajúcu budovy pre širokú verejnosť. Obchodné spoločnosti môžu nájsť nový začiatok a úspešný predaj na novej adrese. Zákazníci sa budú tešiť jednak z predajní širokého spektra (potraviny, kozmetika, elektro, šperky, bižutéria, domáce potreby, kvety a iné) ako aj služieb (banky, bankomaty, pošta, lekáreň, kozmetika, nechtové štúdio, masáž) a tiež zábavy (bowling, kino/konferenčná miestnosť, fitness centrum).

Oddychová a gastronomická zóna umiestnená v samostatnom podlaží sľubuje zaujímavé viacúrovňové riešenia vnútorného aj vonkajšieho priestoru s výhľadom na okolie budovy. Lokálne architektonické štúdio Átrium, laureát mnohých významných ocenení, navrhlo pre Citadelu moderný vzhľad s viacerými prístupovými možnosťami, najkvalitnejším opláštením a nízkou energetickou nákladovosťou. Projekt v sebe teda spája estetické nároky, komfort a dostupnosť pre zákazníkov ako aj udržateľnosť zdrojov. V neposlednom rade vyrieši problém s nevábnou stavbou v centre.

Začiatok rekonštrukcie je naplánovaný na marec 2018 s tým, že v marci 2019 by mala byť hotová. Na prvé nákupy však vyrazíme až v septembri 2019, kedy sa očakáva slávnostné otvorenie Citadely.

Autor: Števo Mačák