Ozónové čistenie: Pre koho je určené?

10. 07. 2020 | 06:07

Ozonizácia je proces, ktorý sa používa vo viacerých oblastiach v rámci dezinfekcie. Ničí jednobunkové a mnohobunkové organizmy ako baktérie, vírusy alebo rôzne druhy plesní. Pripravili sme si článok, v ktorom vám priblížime, kedy je vhodné po tejto metóde siahnuť a rovnako, aké plusy prináša.

Čistenie priestorov

Ozónové čistenie sa využíva pri dezinfekcii rôznych miestností od pivníc, skladov, kancelárií až po obchody. Nech už potrebujete vyčistiť akýkoľvek priestor, práve vďaka ozónu sa zbavíte rôznych baktérií, spór či plesní. Ide o metódu, ktorá je veľmi účinná a jej výsledky sú trvácne.

Po ozonizácii najčastejšie siahajú hotely, penzióny a im podobné zariadenia s nočnými službami v Košiciach, v Trebišove, v Michalovciach, ale samozrejme aj v iných častiach Slovenska. Tento spôsob dezinfekcie šetrí pomerne veľa času v rámci prípravy izby pre nových hostí. Rovnako po tejto metóde dezinfekcie siahajú aj wellness centrá, SPA salóny či kozmetické salóny, ktoré vďaka ozonizácii dokážu udržiavať hygiene dlhodobo na vysokej úrovni. Odborníkov na to nájdete v spoločnosti K&K Services.

Ďalšou skupinou, ktorá využíva ozón ako dezinfekčný prostriedok, sú lekárske ordinácie a liečebné miestnosti. Ten im umožňuje rýchlo dezinfikovať a sterilizovať miestnosti a ničiť škodlivé mikroorganizmy.

Slúži aj na čistenie áut a pitnej vody

Popri čistení priestorov, napríklad v Košiciach, v Michalovciach, v Trebišove či v iných častiach našej krajiny, sa ozón využíva aj pri pri dezinfekcii automobilov. Dokáže odstrániť nepríjemný zápach z interiéru auta, napríklad cigaretový zápach či zvierací zápach, rovnako je skvelou voľbou na dezinfekciu klimatizácie či odstránenie rôznych plesní v aute. V neposlednom rade je možné využiť ozónové čistenie aj v rámci pitnej vody.

VEDELI STE, ŽE: Používanie ozónu ako dezinfekčného prostriedku pri čistení priestorov, áut či vody má viacero ekonomických a environmentálnych plusov? Jeho výroba a samotná aplikácia nie je nákladná a zároveň je veľmi bezpečná. Je vhodný na odbúravanie celkového organického uhlíka, mikroorganizmov či endotoxínov. V prípade záujmu sa obráťte na K&K Services.

Autor: Števo Mačák