Ozónové čistenie: Toto všetko je dobré o tejto metóde vedieť

15. 07. 2020 | 13:07

Ozón je molekula troch atómov kyslíka, ktorá je nestabilná, rýchlo sa rozloží a vytvorí radikály, ktoré majú vysoký oxidačný potenciál. Vďaka tomu je silným oxidačným a dezinfekčným prostriedkom a čoraz viac sa využíva na čistenie priestorov v Košiciach, v Sečovciach, v Michalovciach či v iných častiach Slovenska.

Kvapalný ozón je v skutočnosti silné oxidačné činidlo, no je úplne bezpečný a nepoškodí holú pokožku. Môže totiž pomôcť zabiť aj baktérie, ktoré sa počas čistenia priestorov mohli bezprostredne dostať na vaše ruky. Preto nemusíte nosiť osobné ochranné pomôcky, napríklad rukavice, ako to je v prípade silných chemických čistiacich roztokov. Rovnako je ozónové čistenie vhodné aj pre dýchanie ľudí, pretože samotný ozón nemá výrazný zápach oproti iným chemikáliám, ktoré sa používajú na dezinfekciu. Odborníkov na túto činnosť nájdete v spoločnosti K&K Services s. r. o.

Hlavné výhody ozónu

1. Ozón je účinný v širokom rozmedzí pH a naozaj rýchlo reaguje s prvokmi, baktériami a vírusmi. Má silnejšie germicídne vlastnosti ako chlórovanie a tiež má silnú oxidačnú schopnosť s krátkym časom reakcie.
2. Proces úpravy nepridáva žiadne chemikálie do vody.
3. Ozón môže odstrániť celý rad anorganických, organických a mikrobiologických problémov a problémov s chuťou a zápachom. 

Priebeh dezinfekcie ozónom

Čistenie priestorov a samotná manipulácia s ozónom síce nie je nejakým spôsobom náročná, vyžaduje si však profesionálne zaobchádzanie, preto je lepšie zveriť dezinfekciu odborníkom. Samotný priebeh dezinfekcie ozónom nie je vôbec časovo náročný či iným spôsobom obmedzujúci. 5 až 10 minút pred príchodom profesionálov by ste mali vyvetrať. Dezinfekcia ozónom následne prebieha pri zatvorených oknách a dverách a v miestnosti sa nachádza iba osoba, ktorá vykonáva ozónové čistenie. Po dezinfekcii nevstupujte do miestnosti ešte aspoň 45 minút, a hneď ako vojdete, tak vyvetrajte aspoň na 5 minút.

Dezinfekcia ozónom prináša viacero výhod, ktoré sa oplatí zohľadniť pri čistení priestorov v Košiciach, v Sečovciach, v Michalovciach či v iných častiach našej krajiny. Každý z nás chce predsa žiť v čistom a príjemnom prostredí bez baktérií a vírusov, preto sa môžete obrátiť na firmu K&K Services s. r. o.

Autor: Števo Mačák