Starostlivosť o pokožku v okolí očí

19. 11. 2021 | 13:11

Oči sú najcitlivejším orgánom nášho tela. Pokožka okolo očí je extrémne tenká v porovnaní s pokožkou iných častí tváre. Je to úplne prirodzený jav nášho telesného systému, že s vekom sa začínajú objavovať vrásky. Tieto vrásky vznikajú buď v dôsledku nedostatku vitamínu C, E alebo kolagénu. Naše oči by boli úplne prvým aspektom presne tam, kde sa objavujú viditeľné známky starnutia prostredníctvom vrások.

Určite jedným z ideálnych spôsobov, ako zabrániť týmto vráskam, je udržiavať oblasť pokožky očí hydratovanú. Môžete to urobiť buď pitím veľkého množstva vody alebo použitím hydratačných krémov proti vráskam s vitamínom C alebo kolagénom. Na trhu nájdete množstvo značiek dostupných na trhu, ale mali by ste si byť vedomí zložiek prítomných v týchto krémoch. Keďže jemná oblasť oka je veľmi citlivá na chemické látky. Najlepší krém proti vráskam pokožku nielen hydratuje, ale navyše zvyšuje obsah kožných bielkovín na odstránenie vrások.

Niektoré značky používajú plnivá na zabezpečenie dočasnej účinnosti. Takže tovar s týmito plnivami alebo minerálnymi olejmi by sa nemal používať. Okrem toho môžu tieto produkty spôsobiť akné na vašej pokožke, pretože blokujú alebo upchávajú póry. Takže sa nebojte investovať trochu navyše, ale kúpte si produkt, ktorý bude šetrný pre vašu pokožku. Prírodné zložky sú mimoriadne dôležitým faktorom, ktorý by sa mal objaviť v produkte.

Keďže počas procesu starnutia dochádza k vyčerpaniu špecifických bielkovín a vitamínov vo vašom tele. Tieto vitamíny a bielkoviny musíme prijímať z externých zdrojov, ako sú krémy a doplnky. Takže zvyčajne sú roztoky obsahujúce takéto zložky drahšie ako tie, ktoré obsahujú iba chemické látky. Zmes chemických a organických látok je tiež ideálna na použitie, pretože niektoré chemikálie sú veľmi dobré na zníženie opuchov očí a prírodné látky pomáhajú obnoviť elasticitu pokožky. Ďalším najvýznamnejším bodom starostlivosti o oči bude uistiť sa, že krém aplikujete jemne. Jemne naneste a premiešajte poklepaním. Okrem toho neaplikujte krém v blízkosti oblasti viečok, pretože je pravdepodobné, že sa vám krém dostane do oka a spustí zápal. Ideálnym spôsobom aplikácie týchto krémov by bolo naniesť si ich večer tesne pred spaním, úplne si očistiť tvár a potom naniesť len malé množstvo očného krému proti vráskam. Cez noc to pravdepodobne pomôže liečiť vašu pokožku, zatiaľ čo si budete vychutnávať fantastický nočný spánok. Môže to znieť únavne, ale ak chcete mať krásnu mladú pleť, oči si vyžadujú zvýšenú starostlivosť.

Autor: Števo Mačák